Дивани та велосипеди потрібніші, ніж смартфони: топ найпопулярніших товарів 2021 року

1148
Додати
до обраних
Поділитися

У 2021 році українці активно взялися за облаштування своїх домівок: кількість запитів на товари для дому перевищила пошуки в усіх інших категоріях. Найчастіше шукали дивани та велосипеди, а найбільше купували наприкінці року. Більше про вподобання споживачів – у річній аналітиці OLX.

Що купували

Найпопулярнішим товаром на платформі вкотре став диван. Його шукали понад пів мільйона користувачів. Велосипед також не втратив лідерської позиції протягом року та був другим найчастішим запитом серед покупців. На третьому місці серед найбажаніших товарів – верхній одяг, а саме – куртки. А от «яблучний» смартфон, попри щорічну популярність, у 2021-му віддав пальму першості побутовим і домашнім товарам.

10 найпопулярніших товарів за кількістю пошукових запитів

  1. Диван – 516 тис. запитів.
  2. Велосипед – 483 тис.
  3. Куртка – 336 тис.
  4. Холодильник – 324 тис.
  5. Кухня – 309 тис.
  6. Ліжко – 296 тис.
  7. Кросівки – 288 тис.
  8. Ноутбук – 287 тис.
  9. Стіл – 271 тис.
  10. iPhone – 262 тис.

Категорії товарів, які найбільше цікавили українців

  1. Дім і сад – близько 46 млн запитів.
  2. Електроніка – 43 млн.
  3. Мода і стиль – 30 млн.
  4. Товари для дітей – 22 млн.
  5. Хобі, відпочинок і спорт – 17 млн.

Окрім диванів, серед товарів для дому та саду найчастіше шукали кухні, шафи, столи, комоди та крісла. З електроніки найпотрібнішими виявилися холодильники, ноутбуки, телефони, телевізори та пральні машини. У категорії моди та стилю шукали кросівки, куртки та спортивні костюми. Трохи рідше цікавилися сукнями, черевиками та пуховиками. У сегменті дитячих товарів лідерами були візочки, куртки та комбінезони. А от найпопулярнішими товарами для хобі та відпочинку стали гітари, гантелі та намети.

Найдорожчі та найдешевші товари

Середній чек купівель з OLX Доставка протягом року становив 738 гривень. Найбільше витрачали на електроніку, найменше – на дитячу продукцію. Найдорожче продавали відеокарти та ігрові ноутбуки. На кожному з цих товарів продавці заробили близько 30 тис. гривень. Водночас найдешевшими товарами стали книжки та журнали, дитячі штани та картини за номерами.

Середній чек покупок за категоріями товарів

  1. Електроніка – 1 612 грн.
  2. Хобі, відпочинок і спорт – 662 грн.
  3. Мода і стиль – 632 грн.
  4. Дім і сад – 628 грн.
  5. Товари для дітей – 414 грн.

5 найдорожчих товарів, проданих з OLX Доставка

  1. Відеокарта – 29 802 грн.
  2. Ігровий ноутбук – 29 512 грн.
  3. Об’єктив – 29 507 грн.
  4. Відеокамера – 28 990 грн.
  5. TV-приставка – 28 525 грн.

У 2021 році з послугою OLX Доставка українці купували вже вдвічі частіше. Кількість замовлень протягом пандемічного року досягла рекордних 5,4 млн угод за весь час існування послуги (у 2020-му було 2,7 млн). Найбільше купівельна активність українців зросла наприкінці року. У грудні продажі були найвищими в усіх категоріях товарів на платформі, а це приблизно мільйон успішних доставок. Найменш охоче покупці оформлювали онлайн-замовлення в січні, лютому та червні 2021 року.

Лідерами онлайн-шопінгу з OLX Доставка традиційно стали великі міста, як от Київ, Харків, Дніпро, Одеса та Львів. Однак не лише обласні центри увійшли до цього списку. Минулого року одними з найактивніших покупців також були мешканці менших населених пунктів – Кременчука, Вишневого та Ірпеня.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.