Відпочинок, зустріч з близькими та робочі поїздки: де та навіщо українці орендують житло подобово

3418
Додати
до обраних
Поділитися

Недорога ночівля у квартирі в Києві чи на Заході – такий варіант сподівається знайти більшість людей, яким потрібно орендувати житло подобово. Більше про те, з якою метою українці винаймають помешкання на короткий строк та на що звертають увагу під час пошуку – у результатах опитування OLX Нерухомість.

Квартири орендують частіше

Квартира – традиційно найпопулярніший тип житла серед орендарів, і подобова оренда – не виняток. Більша частина опитаних українців на олх (понад 52%) прагнуть винайняти на кілька діб саме квартиру, ще майже чверть віддають перевагу проживанню в будинку.

Для переважної більшості користувачів (понад 61%) прийнятна ціна за ніч не може перевищувати 500 грн, ще 29% опитаних готові витратити до 1 000 грн, і лише 10% респондентів вважають, що вартість ночівлі може становити до 1 500 грн або ж перевищувати цю суму (таких людей по 5% відповідно).

Українці хочуть відпочити або вирішити робочі питання

Близько 32% людей вказали, що винаймають квартиру чи будинок на вихідні, щоб відволіктися, змінити звичні «декорації» чи відзначити особисте свято (день народження, весілля тощо).

Ще 25% респондентів орендують житло подобово, щоб вирішити справи в іншому місті.

Також для українців важливо зустрітися з близькими та провести час разом. Ця причина займає третє місце (23,5% опитаних).

Для 15% респондентів короткострокова оренда – це тимчасовий прихисток (але не основний).

Обирають побутові зручності та розвинену інфраструктуру 

Під час перегляду оголошень на OLX Нерухомість:

  • 53% звертають увагу на те, чи є в приміщенні власна кухня та необхідна побутова техніка;
  • 45% оберуть житло недалеко від центру міста та визначних місць і перевірять, наскільки в районі розвинена інфраструктура;
  • 37% цікавить наявність свіжого ремонту;
  • 31% перевіряє кількість кімнат.

Житло шукають у Києві, на Львівщині та Закарпатті

Київ – найпопулярніше місто для подобової оренди. Майже 13% відповіли, що шукають квартири в столиці. Ще 10% українців цікавляться житлом у Львівській області, 9% – на Закарпатті. Київська та Одеська області ділять четверте місце (по 8% відповідно), а п‘яте посіла Черкаська область – 6,5% опитаних цікавляться короткостроковою орендою в цьому регіоні.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.