Оренда житла: на що варто звернути увагу

2640
Додати
до обраних
Поділитися

Коли шукаєте житло на OLX, на що звертаєте увагу? Найімовірніше, на фото квартири та ціну. І бажано, щоб вона була найнижчою. Але якщо ми говоримо про довгострокову оренду, дешевше житло – не завжди вигідніше. Тож варто враховувати ще й інші характеристики помешкання.

1. Інфраструктура

Магазини, поліклініки, ринки, садочки й парки. Ці заклади та місця формують наше повсякдення, тому вибирайте, щоб найпотрібніше було поруч. Наприклад, якщо школа буде на іншому кінці міста, доведеться витрачати додатковий час та кошти. Особливо, якщо відвозити дитину на авто. Також варто врахувати актуальні проблеми з паливом та його вартість. Місячні витрати на транспорт можуть перекривати вигідну вартість квартири.

2. Транспорт

Іноді так буває, що у людей не збігається суб’єктивне відчуття часу. І 5 хвилин від метро «Оболонь» насправді десь за Кільцевою дорогою. Тому зверніть увагу на транспортну розв’язку, щоб мати альтернативи та зручно добиратися до основних локацій.

3. Час на дорогу до роботи

Стояти в заторах або переходити зі станції на станцію – так собі варіант. Тут треба чесно відповісти на запитання, чи готові ви витрачати 3 години на дорогу задля економії коштів. Якщо знаєте, що з користю проведете цей час – добре, але якщо будете дратуватися, а дорога лише виснажуватиме – краще трохи доплатити за оренду.

4. Сусіди

На етапі огляду квартири не соромтеся дізнаватися більше про сусідів з усіх сторін. Бо чиясь любов до вечірок і гучної музики може заважати вашому режиму жайворонка.

На OLX понад 70 000 пропозицій довгострокової оренди, серед них обов’язково є той, що вам підійде саме вам!

OLX ЗНАЙ ДЕ 🔎

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.