• Укр
  • Рус

Відпочинок за містом влітку: як знайти ідеальне місце з комфортом і безпекою?

8927
Додати
до обраних
Поділитися

Розпочинаючи цю статтю, ми хочемо подякувати всім підрозділам ЗСУ, волонтерам та кожному небайдужому, завдяки кому українці мають можливість не тільки жити, а й відпочивати та відновлювати сили цього літа.

Подяка всім підрозділам ЗСУ

Ще 500 днів тому ми б із радістю рекомендували вам відпочинок на березі Чорного та Азовського морів, але внаслідок повномасштабного вторгнення росії доводиться пристосовуватися до сучасних реалій. Це не означає, що ваша відпустка буде невдалою, — варто лише дослухатися до порад у статті та насолоджуватися довгоочікуваним відпочинком!

Карта України

Загалом в Україні, станом на травень 2023-го, найбільше пропозицій подобової оренди без урахування обласних центрів мають такі регіони:

Кількість оголошень

Медіанна вартість житла за 1 добу

Київська область

                  885

    2 374

Дніпропетровська область

                  546

    1 400

Закарпатська область

  543

    1 514

Львівська область

                   448

    1 662

Одеська область

                  292

    1 387

Ми виокремили найкращі способи обрати місце для відпочинку та з радістю розповімо про них вам.

Статистика OLX показує найпопулярніші напрямки для оренди житла на вихідні в Україні, а також середню вартість проживання для відпочинку. Із настанням теплих днів усе більше людей виїжджають за місто, щоб насолодитися природою. Багато українців відкривають для себе красиві місця неподалік рідного міста або у межах області.

Зазвичай люди обирають села або містечка, до яких зручно дістатися автомобілем або міжміським транспортом і де є річки, озера чи ліси. У західних областях України популярністю користуються села у гірських районах. Наприклад, на Львівщині найпопулярнішими напрямками з найбільшою кількістю відгуків на оголошення про подобову оренду житла є Славське (медіанна вартість проживання за одну добу — 1 583 гривні), Волосянка (медіанна ціна за добу — 1 400 гривень) і Східниця (медіанна вартість проживання за добу — 1 300 гривень).

Івано-Франківська область також є популярною для відпочинку в горах. Враховуючи кількість відгуків на пропозиції про подобову оренду котеджів та будинків на OLX, українці найчастіше обирають такі населені пункти Франківщини: Яремче (медіанна вартість проживання за одну добу — 1 137 гривень), Микуличин (медіанна ціна за добу — 1 542 гривні), Ворохта (медіанна вартість за добу — 1 294 гривні), Поляниця (медіанна вартість за добу — 3 450 гривень) і Яблуниця (1 583 гривні).

Що взяти із собою на пікнік: список найпотрібніших речей

Київщина має найбільшу кількість пропозицій та відповідей на оголошення про подобову оренду житла. За аналізом OLX, мешканці столиці та інших міст області найчастіше віддають перевагу відпочинку в населених пунктах, що знаходяться у межах однієї години їзди від Києва. Зазвичай люди орендують будинки або котеджі. Ось п’ятірка найпопулярніших напрямків для відпочинку на вихідних у Київській області:

  • Район Софіївської Борщагівки (медіанна вартість проживання за одну добу — понад 8 000 гривень).
  • Село Вишеньки (медіанна вартість оренди за добу становить 8 800 гривень).
  • Село Горенка (медіанна вартість оренди за добу — 7 700 гривень).
  • Село Ворзель (медіанна вартість проживання за одну добу — 2 075 гривень).
  • Село Жукин (медіанна вартість оренди за добу становить 1 200 гривень).

І це лише крапля в морі способів комфортно та безпечно провести час, тож ми ділимося з вами ще декількома порадами.

Відпочинок в Україні

  1. Прислухайтеся до власного серця. Задумайтеся, якого типу відпочинок вам зараз потрібен: водний, гірський чи урбан. Скориставшись можливостями OLX, розгляньте різні пропозиції у цих категоріях.
  2. Дізнайтеся деталі. Підготуйтеся до уважного перегляду фотографій будиночків, локацій та околиць. Не соромтеся запитувати про додаткові фото, щоб переконатися, що ви відпочиватимете у комфортних умовах.
  3. Шукайте негативні відгуки. Ознайомтеся із відгуками попередніх відвідувачів. Якщо помітите багато негативних коментарів, будьте обережні та розгляньте інші варіанти. OLX має широку палітру пропозицій, тому ви точно знайдете те, що відповідатиме вашим потребам.
  4. Зважуйте всі за та проти. Враховуйте різні фактори: ціну, розташування, зручність, відстань до магазинів та розваг. Використовуйте фільтри OLX, щоб знайти найкращі варіанти відповідно до ваших вимог.
  5. Спілкуйтеся. Якщо у вас є запитання або потреба у додатковій інформації, не соромтеся сконтактувати із представниками відпочинкового комплексу. Ставте усі необхідні запитання, щоб упевнитися, що ви обираєте найкращий варіант для свого відпочинку.
  6. Будьте уважні. Завжди перевіряйте правдивість пропозицій та репутацію. Уникайте передплати і використовуйте безпечні способи переказу коштів.

OLX стане корисним інструментом у пошуку ідеального місця для вашого відпочинку, але завжди враховуйте свої потреби й остерігайтеся шахраїв!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.