• Укр
  • Рус

Що взяти із собою на пікнік: список найпотрібніших речей

1267
Додати
до обраних
Поділитися

Початок теплого сезону — саме час для зустрічей із друзями та веселого дозвілля на природі. Здається, достатньо підготувати підстилку, їжу, деякі аксесуари й гарний настрій — і відпочинок обов’язково запам’ятається позитивними емоціями. Тож що взяти із собою на природу? Найкорисніші лайфхаки та поради — у нашому тексті.

Які речі потрібно взяти на пікнік

Збиратися на природу поспіхом — не найкраща ідея. Але навіть якщо поспішаєте, стане в пригоді перелік, за яким зможете легко зібрати все потрібне й нічого не забути. Отже, список речей для пікніка викладений нижче.

Інструменти

Нарубати дрова, щось полагодити, відкрити консерви чи пляшку з лимонадом — усе це буде простіше зробити зі спеціальними девайсами. Зручний та компактний варіант — мультитул, що об’єднує в собі одразу декілька інструментів.

Засоби від москітів

На жаль, найпростіший спосіб зіпсувати собі відпочинок — забути про антимоскітні засоби. Спреї, креми, гелі зроблять пікнік більш комфортним.

Стільці

Зручний і компактний варіант — моделі, які складаються. Сучасні туристичні стільці дуже ергономічні, можуть мати підставки для склянки та інші доповнення.

Засоби від ультрафіолету

Мало намаститися протисонцевим кремом перед виходом на вулицю, адже захист потрібно оновлювати раз на дві години.

Гамаки

Звичайно, цей аксесуар іде опціонально, але точно додасть гарних емоцій під час відпочинку. У ньому можна розслабитись і навіть трохи подрімати на свіжому повітрі.

Надувні дивани

Ще одне альтернативне рішення для охочих із комфортом полежати на природі. Крісла-дивани займають мінімум місця під час транспортування та надуваються без спеціальних інструментів.

Килимки чи підстилки

Можна взяти перший-ліпший плед, але любителям постійно відпочивати на природі краще за все придбати спеціальний розкладний килимок. Він захищає від вологи, піску, а сидіти на ньому набагато зручніше, ніж на звичайній тонкій підстилці.

Перераховані позиції — це лише приклад. Можете додавати речі на власний розсуд, а краще — запишіть принаймні в нотатки в телефоні, що саме потрібно взяти. Наприклад, будуть у пригоді змінний одяг, повербанк, книжка, нотатник, настільні ігри. Обговоріть із друзями чи родичами, що взяти на пікнік.

Елементарне та водночас геніальне рішення — придбати набір для пікніка. Є різні варіанти — від невеликих (лише посуд) до тих, що містять навіть стільці та столики.‎ Також у комплекті часто йдуть термосумки, газові пальники й рюкзаки.

Який посуд узяти на природу

Пікнік неможливий без смачної їжі, а отже, потрібний посуд. Якщо ви не придбали набір для відпочинку на природі або ж хочете доповнити його деякими позиціями, звіряйтесь із цими пунктами:

  • столові прилади, склянки й тарілки з розрахунком на кількість осіб;
  • мінімум два ножі;
  • дошка для нарізання;
  • судочки.

Окреме питання — матеріал посуду. Не варто брати фарфорові, скляні чи фаянсові вироби, адже вони важкі й можуть розбитися. Пластик — найліпший варіант для пікніків. Це може бути або одноразовий посуд, або багаторазовий. З огляду на заощадження та турботу про довкілля краще придбати другий варіант.

Що взяти із собою на пікнік із ночівлею

Залишитися на ніч під час пікніку — це окрема пригода. Але до такого відпочинку варто ретельно підготуватися, щоби не виникло неприємних несподіванок. Отже, що брати із собою на природу з ночівлею? Насамперед варто підготувати намет та/або спальні мішки.

Також на пікніку знадобляться такі речі, як:

  • ліхтарі;
  • свічки;
  • туристичні килимки;
  • термоси;
  • ковдри;
  • термометри.

Якщо плануєте відпочивати біля водойми, також візьміть рушники, парасольки від сонця. Знадобиться більше одягу, у тому числі з урахуванням того, що вночі на природі може бути прохолодно.

Що взяти із собою на пікнік з аптечки

Крім розваг та приємного спілкування, відпочинок на природі також пов’язаний із певними ризиками для здоров’я. Саме тому аптечка — те, що обов’язково потрібно взяти із собою. Травми, опіки, отруєння — краще сподіватися, що цього не відбудеться, але мати медикаменти про всяк випадок точно треба.

Отже, до списку препаратів в аптечку під час пікніку входять:

  • медичні препарати — анальгетики («‎Кетанов», «‎Дексалгін», «‎Диклофенак», «‎Парацетамол», «‎Ібупрофен» тощо), антигістамінні засоби («‎Лоратадин», «Едем‎»), таблетки від отруєння (активоване вугілля, «Ентеросгель»), ліки проти болю в серці («‎Валідол», «‎Нітрогліцерин»);
  • антисептики — хлоргексидин, перекис водню, нашатирний спирт тощо;
  • медичні засоби та перев’язувальний матеріал — бинти, пластир, спиртові серветки, ватні диски, ватні палички.

Під час формування складу аптечки керуйтеся не лише загальними рекомендаціями. Також пам’ятайте про специфіку тієї чи іншої місцевості (наприклад, наявність специфічних комах), індивідуальні особливості здоров’я всіх учасників відпочинку, наявність чи відсутність дітей.

Що взяти додатково на пікнік, якщо з вами діти

Відпочинок разом із дітьми — завжди задача із «‎зірочкою». Але малеча обожнює пікніки, тому варто потішити її таким дозвіллям. Подбайте про наявність змінного одягу (принаймні три комплекти), панами або кепки, візьміть кофту та штани на випадок зміни погоди, дощовик та ще одну пару взуття. Якщо йдеться про малюків, не забудьте підгузки, крем, спеціальне харчування.

Доречними будуть улюблені іграшки, настільні ігри, жилет та коло для плавання (якщо є водойма). Також для якісного відпочинку з дітьми краще за все продумати розважальну програму. Можете організувати невеличкий квест, активні ігри та інші варіанти дозвілля.

Список продуктів, які потрібно взяти на пікнік

Під час підготовки до відпочинку на природі завжди виникає найголовніше питання: що взяти із собою на пікнік із їжі? Варіантів справді багато, а якщо це ще і страви на мангалі — справжнє свято для шлунку гарантоване. Загальний перелік є таким:

  • напої — важливо мати негазовану воду, соки, лимонади, чаї;
  • хлібобулочні вироби — лаваші та булочки завжди мають попит під час відпочинку;
  • перекуси — канапе, бутерброди, твердий сир сподобаються великій компанії;
  • соуси — які б варіанти ви не вибрали, розв’язуючи питання, що взяти їсти на природу, соуси зроблять смаки більш насиченими та різноманітними;
  • овочі та зелень — картопля, помідори, огірки, болгарський перець, зелена цибуля, петрушка, салат тощо;
  • фрукти — підійдуть будь-які сезонні фрукти;
  • смаколики — печиво, цукерки теж стануть у пригоді;
  • їжа для мангалів — мариноване м’ясо для шашликів, сулугуні в лаваші, гриби зроблять відпочинок ще яскравішим.

Важливо не лише знати, що можна взяти із собою на пікнік із їжі, а й дотримуватися правил щодо зберігання та транспортування продуктів, адже інакше є високий ризик отруєння.‎

Що краще за все приготувати для пікніка

Смаки відрізняються, і те, що підійде одній людині, може не сподобатись іншій. Краще за все обговорити з друзями чи родичами, що саме хочете скуштувати на природі. Зосередимося на різних варіантах залежно від певних нюансів.

Для поїздки на один день

Коли їдете на відпочинок лише на день, можете готувати навіть із продуктів, які швидко псуються, — звичайно, за умови безпечного транспортування. Добре підійдуть шашлики, стейки, хот-доги, бургери, салати. Якщо готувати зовсім немає бажання, можете замовити доставлення додому (наприклад, піцу) та просто взяти із собою.

Для поїздки з ночівлею

Поїздка з ночівлею чи на декілька днів передбачає більш ретельну підготовку. Що взяти на пікнік із друзями в цьому випадку? Якщо плануєте готувати м’ясо, рибу та гриби, вони мають бути максимально свіжими. Беріть їжу з розрахунком, що за один раз доросла людина з’їдає мінімум 300г.

Через те, що йдеться про більш тривалий відпочинок, можете також узяти консерви, хлібці, печиво та інші продукти, що не псуються протягом тривалого часу. Для м’яса, риби, молочних продуктів мають бути спеціальні місткості, у яких їжа триматиметься в холоді. Коли ж цього немає, з’їжте ці страви одразу.

Для дітей

Краще за все подбати про окреме дитяче меню. Що взяти на пікнік дітям? Це має бути нежирна корисна їжа без надмірної кількості спецій. За можливості візьміть те, що зазвичай їсть малюк. Зручно використовувати каші, які достатньо просто залити теплою водою. Також підійдуть тушковане м’ясо, овочі, фрукти тощо.

Під час відпочинку на природі дітлахи витрачають багато енергії, тому перекуси будуть доречними. Візьміть сухофрукти, горіхи, печиво тощо.

Для вегетаріанців

Серед ваших друзів є вегетаріанці? Тоді список продуктів на пікнік доведеться дещо розширити. Але спочатку врахуйте, що багато звичайних страв цілком підійде для тих, хто не їсть м’яса. Овочі та гриби на грилі, канапе, салати — усе це майже завжди є на пікніках.

Додатково можна придбати вегетаріанські сосиски, тофу (коли це не просто вегетаріанець, а веган). Навіть шашлик можливий, адже є соєве м’ясо.

У чому нести продукти на пікнік

Відпочинок на природі зазвичай припадає на теплий чи навіть спекотний період, тому питання щодо зберігання продуктів стає дуже гострим. Тара має бути зручною та безпечною (в плані збереження свіжості їжі). Ідеальний варіант — термосумка. Місткості всередині — це, як правило, судочки. Також доречним буде великий рюкзак, адже на природі доводиться багато ходити, поки знайдете комфортне місце для відпочинку.

Отже, як гарно провести час на свіжому повітрі? Секрет успіху — у тому, щоби продумати всі питання, починаючи від того, що взяти на пікнік із їжі, та завершуючи організацією дозвілля. Відкладайте гаджети, збирайте веселу компанію — і відпочинок на природі допоможе перезавантажитися та отримати гарні спогади.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.