• Укр
  • Рус

Збираємо «тривожну аптечку»

204
Додати
до обраних
Поділитися

Уже два роки поспіль безпека займає пріоритетне місце у житті українців. Повітряні тривоги, на жаль, тепер є нашими реаліями. А заразом — і «тривожні валізки», у кожній із яких неодмінно має бути певний набір медикаментів.
Пропонуємо добірку ліків і найнеобхідніших речей. Та пам’ятайте, що базуватися варто на індивідуальних потребах, відповідно до яких вміст особистої аптечки дещо відрізнятиметься.

Тривожна аптечка

Знеболювальні препарати

Біль може розпочатися будь-коли, за будь-яких обставин. Мігрень, спровокована стресом, травма чи навіть раптовий зубний біль — подібне спричиняє неабиякий дискомфорт. Тож необхідно мати під рукою дієві засоби, що оперативно втамують біль або принаймні зменшать неприємні відчуття.

Жарознижувальні засоби

Природно підвищення температури є захисною реакцією — сигналом нашого тіла, що з ним щось не так. Подбайте, щоб у вашій аптечці неодмінно були жарознижувальні препарати.

Противірусні ліки

Ймовірно, підвищена температура свідчить про ту чи іншу вірусну інфекцію. Зокрема, ГРВІ або грип. У такому разі варто своєчасно вжити противірусні засоби. Це полегшить перебіг захворювання.

Ентеросорбенти

Переконайтеся, окрім того, що аптечка містить усі необхідні засоби у разі харчового отруєння. Чи не найпоширенішим серед сорбентів є активоване вугілля. Та принагідно нагадуємо, що слід орієнтуватися насамперед на власні потреби та дослухатися до рекомендацій лікаря.

Аптечка для тривожної валізи

Протиалергійні препарати

Якщо ви раптом потерпаєте від алергії, додайте до переліку й антигістамінні препарати. Проте це не буде зайвим, навіть якщо алергічних реакцій немає. Візьміть їх із собою просто про всяк випадок.

Заспокійливі засоби

Буває так, що у певних ситуаціях нам доволі складно впоратися з власними емоціями. Насправді ж це є природною реакцією організму на стрес. Тож покладіть до аптечки й заспокійливі — за потреби стабілізуєте свій психоемоційний стан.

Антисептики

Необхідно мати бодай один антисептичний засіб на водній або спиртовій основі (а бажано — обидва). У пригоді стане і для дезінфекції рук, і для оброблення ран.

Чек лист: що потрібно купити для укриття та скільки це буде коштувати

Таблетки для знезараження води

Щоб очистити воду з неперевірених джерел, використовуйте таблетки для дезінфекції. Це помітно зменшить ризик отруєння.

Нестерильні медичні рукавички

Такий засіб індивідуального захисту знадобиться, наприклад, під час накладання пов’язки. Окрім того, він просто необхідний у разі фізичного контакту з постраждалим, коли ми не можемо бути впевнені стовідсотково, наскільки це безпечно для власного здоров’я.

Бинт

Ваша аптечка має містити три різновиди бинтів: марлевий стерильний і нестерильний, а також еластичний. Використовуйте за потреби для перев’язування ран, накладання пов’язок та фіксації кінцівок. А ще зверніть увагу на гелеві антимікробні бинти — на випадок того чи іншого пошкодження шкіри. Опіків, скажімо.

Пластир і лейкопластир

Коли йдеться про дрібні рани й подряпини, застосовуйте пластир або лейкопластир. Щоби запобігти інфекціям, покладіть і їх до аптечки.

Складаємо аптечку в тривожну валізу

Стерильні серветки

Такі серветки швидко поглинають рідину, тому доцільно використовувати їх у разі кровотечі. Окрім того, вони стануть у пригоді й під час оброблення ран.

Автоматичні ножиці

Потенційна потреба розрізати одяг або будь-яку іншу тканину є завжди. Навіть просто для того, щоб відрізати шматок бинта. Додайте їх до вашої аптечки.

Турнікет

Якщо виникне потреба призупинити кровотечу, необхідно застосувати турнікет. Та спершу слід ретельно ознайомитися з правилами його накладання.

Висновок

Наведений у статті чек лист, безперечно, не є вичерпним. Неодмінно візьміть до уваги й рекомендації вашого лікаря. Певні ліки потребують постійного вживання? Покладіть їх до особистої «тривожної аптечки» першочергово. Подбайте й про дітей та людей похилого віку, за яких ви відповідальні. Формуючи перелік лікарських засобів, врахуйте їхні потреби також.

OLX бажає вам здоров’я й безпеки! Бережімо одні одних.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.