• Укр
  • Рус

Чек лист: що потрібно купити для укриття та скільки це буде коштувати

51
Додати
до обраних
Поділитися

З 24 лютого 2022 року в Україні, за даними Air-alarms, прозвучало понад 32 тисячі повітряних тривог. Лише в столиці загальний час, коли тривала небезпека, – склав 1 012 годин. У таких умовах українцям важливо мати все необхідне, щоб у разі чергової небезпеки зі сторони рф, могти перечекати її у безпечному місці. В ідеалі, як вказують правила, у бомбосховищі, укритті чи приміщенні без вікон та “правилом двох стін”.

OLX Україна підготували чек лист із товарами та цінами на них, які можуть стати в нагоді, щоб перечекати небезпеку в укритті під час повітряних тривог.

Оскільки часто потреба спускатись в укриття виникає ввечері чи вночі, добре мати з собою необхідні речі для сну чи відпочинку. В такому випадку у нагоді стануть: надувний матрац, тепла ковдра, подушка. На платформі OLX медіанна вартість останніх складає 650, 459 та 320 гривень, відповідно. Під час повітряних тривог, щоб поспати в укритті, українці також користуються спальними мішками, їх медіанна вартість складає 1 299 гривень. Корисною покупкою стане також розкладний стілець, медіанна вартість його на платформі OLX – 1 150 гривень.

Найдовша повітряна тривога в Україні тривала понад 18 годин, тож важливо в разі повторення бути готовими до тривалого перебування в укритті. Для цього варто підготувати запас їжі, що не псується та питної води. В нагоді стануть консерви, сухе печиво, вафлі, сухарі або хлібці, туристичні набори для приготування їжі. Згодитись також може металевий посуд, його медіанна ціна 220 грн, столові прилади (медіанна вартість 350 грн) або мультитул (медіанна ціна 640 грн).

Зважаючи на можливі блекаути, аби мати при собі заряджені телефон чи ноутбук для користування в укриттях і не тільки, згодяться ліхтарик (медіанна ціна 290 грн) та PowerBank (медіанна вартість сягає 900 грн).

Як підготуватися до блекауту

Незамінним товаром абсолютно у будь-яких обставинах, а особливо в екстремальних й потенційно небезпечних ситуаціях є аптечка (медіанна ціна 1000 грн). Вона може стати вирішальною для надання першої допомоги в разі травм або раптового нездужання, забезпечуючи можливість врятувати життя та здоров’я під час війни.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.