• Укр
  • Рус

Скільки обійдеться підготовка авто до нового зимового сезону

52
Додати
до обраних
Поділитися

Жовтень – це вдалий період між літньою спекою та холодом, щоб підготувати авто до зимового періоду. Щоб забезпечити ефективну роботу машини й комфортну їзду під час низьких температур експерти OLX Avto поділились переліком товарів, які потрібні, щоб підготувати авто до зимового сезону, а також їхньою вартістю.

Найперше, на що звертають увагу власники авто при настанні холодних температур – це заміна шин. На OLX зимова гума одна із найпопулярніших позицій у розділі товарів для авто. Кількість пропозицій до купівлі зимової гуми складає понад 88 тисяч, середня вартість – 2 267 гривень за комплект.

Як вибрати шини й диски до автівки та не переплатити

Взимку власникам авто також можуть згодитись ланцюги та браслети проти ковзання. Вони будуть корисними на слизьких або крижаних дорогах, оскільки забезпечують додаткову тягу і допомагають уникнути проблем з рухом. Середня вартість ланцюгів та браслетів проти ковзання складає 2 123 грн.

Ґрунтовна підготовка авто до суворої зими включає також у себе покупку товарів, які стануть в нагоді при можливих колапсах на дорозі. Таких як застрягання у снігу, дорожньо-транспортні пригоди, несправності транспортного засобу тощо. Саме тому водії готуючи авто до зими часто купують такі супутні товари як: автомобільний трос (середня вартість товару 6 362 грн), знак аварійної зупинки (середня ціна – 282 грн), лопата, щоб за потреби виїхати зі снігового замету (середня ціна 348 грн), ліхтар (середня вартість – 989 грн) та аптечка, наявність якої є обовʼязковою в авто (середня вартість 1 000 грн).

Яким має бути знак аварійної зупинки та як його використовувати

Щоб легше було підтримувати чистоту в салоні авто, водії змінюють звичайні текстильні чи шкіряні килимки на гумові. Вартість останніх складає 1 114 гривень за набір. Для захисту покриття авто взимку від тривалого перебування на холоді чи морозі водії також купують щітки та скребки (середня вартість 241 грн).

Що потрібно тримати в багажнику автомобіля: головні поради

Для комфортного користування транспортним засобом взимку, важливо подбати не лише про автозапчастини та аксесуари для авто, але й про автокосметику та автохімію. У даній категорії, найбільшим попитом серед споживачів користуються розморожувач замків та зимова рідина для омивача. Середня вартість останніх складає 119 та 179 гривень, відповідно.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як зберігати шини

Як зберігати шини: лайфгаки від OLX

Як правильно зберігати автошини для збереження безпеки та ефективності ✔️ Лайфгаки від OLX допоможуть вам максимально продовжити їх термін служби ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.