• Укр
  • Рус

Як українці готуються до можливого повторення блекаутів цього року?

35
Додати
до обраних
Поділитися

OLX провели опитування, в середньому 7 тисяч українців, щоб дослідити скільки людей припускає цьогоріч повторення блекаутів та як готуються до них.

За результатами опитування, 88% українців припускають цьогоріч повторення блекаутів, 12% – не вірять в те, що тогорічний сценарій із систематичним вимкненням світла може повторитись.

Підготовка до блекаутів

Попри велику кількість людей, які очікують блекаути, лише 16% опитаних планують покупку пристроїв автономного електроживлення. 46% – не планують взагалі, 36% – вже придбали в минулому або в цьому році.

Товари для блекаутів

Щодо пристроїв, які потрібно мати вдома при відключенні світла: 75% українців вважають, що це павербанк, 70% – ліхтар, 52% – лампа на батарейках, 37% – портативна зарядна станція, 31% – генератор. Також в опитуванні респонденти зазначили, що вдома у випадку блекаутів слід мати свічки, гірлянди, газові пічки та балони.

Пристрої при відключенні світла

Чек лист: що потрібно купити для укриття та скільки це буде коштувати

Що стосується придбання генератора чи портативної зарядної станції, то його планують лише 15% опитаних. Серед причин відмови від покупки називають: вартість (66%), складнощі при обслуговуванні (9%), впевненість у тому, що блекаутів цьогоріч не буде (5%), відсутність потрібного товару на ринку (2%).

Генератори для блекаутів

*В опитуванні взяли участь, в середньому, 7 тис. користувачів OLX Україна, вересень 2023 року.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.