• Укр
  • Рус

Як обрати посуд для індукційної плити: декілька лайфхаків

41
Додати
до обраних
Поділитися

Індукційні поверхні — новий рівень у кулінарії. А все завдяки передовій технології використання електромагнітної енергії для нагрівання! На відміну від традиційних газових або електричних панелей, індукційні точніше контролюють температуру та загалом працюють швидше. Окрім того, газові або електричні плити нагрівають варильну поверхню, а індукційні — безпосередньо посуд.

Хоча індукційні панелі мають численні переваги, варто зважати й на те, що готувати на них можна лише у спеціальному посуді. Так тепло добре передається, а поверхня плити при цьому не зазнає пошкоджень. Тому знадобляться відповідні за матеріалом і конструкцією каструлі та сковорідки. Обирайте усе необхідне на OLX — у розділі «Дім і сад»!

Переваги індукційної плити

Від скорочення часу приготування їжі до точного контролю температури — індукційна технологія трансформувала процес кулінарії, зробивши його ефективнішим, значно зручнішим та помітно безпечнішим. На основних перевагах зупинимося детальніше.

Ефективність. Посуд швидко нагрівається, що мінімізує витрати енергії та часу на приготування їжі.

Безпека. Індукційні панелі не мають відкритого полум’я й генерують тепло лише тоді, коли на них є сумісний посуд. А ще керамічна поверхня залишається прохолодною на дотик під час приготування їжі, що зменшує ризик опіків.

Точний контроль. Ви маєте змогу точно налаштовувати температурний рівень плити. Особливо це корисно, коли йдеться про делікатні методи приготування. Скажімо, якщо вам раптом захочеться шоколадного пудингу.

Переваги індукційної плити

Легкість очищення. Гладеньку поверхню панелі легко очищувати. А ще рідина та бризки з меншою ймовірністю пригорають.

Вплив на навколишнє середовище. Мінімізуючи втрати тепла та максимізуючи енергоефективність завдяки індукційним плитам, ми заразом зменшуємо викиди вуглекислого газу й витрати на електроенергію.

Варто врахувати

Зважаючи на вибір варіантів на OLX, швидко зорієнтуватися, який посуд щонайкраще підійде саме для ваших потреб, може бути навіть складно. А взявши до уваги перелічені далі фактори, обґрунтоване рішення прийняти простіше. Так ви інвестуєте в посуд відповідно до свого запиту.

Сумісність матеріалів. Для індукційних панелей вам знадобиться посуд із нержавкої сталі, звичайного або емальованого чавуну. Якщо він містить спіраль, яка розміщена у прямокутнику, або маркування Induction, — це саме те, що потрібно. Окрім того, ви можете перевірити посуд завдяки магніту, аби переконатися, що він придатний для використання на індукційних варильних поверхнях.

Якість посуду. Обирайте той, що виготовлений із високоякісних матеріалів, які витримують часте застосування й високі температури без деформації та псування. Нержавка сталь і чавун доволі міцні й довговічні, тому найкраще підходять для індукційної плити.

Розмір і вага. Вони мають відповідати вашим кулінарним звичкам і характеристикам індукційної варильної поверхні. Адже один із основних чинників під час вибору посуду — зручність і легкість користування ним.

Розподіл тепла й теплопровідність. Ці властивості потрібні, щоб їжа рівномірно готувалася. Мідь і алюміній добре проводять тепло. Водночас нержавка сталь і чавун чудово його утримують.

Пласке магнітне дно. Воно гарантує належний контакт із індукційною поверхнею. Це необхідно для ефективного передання тепла та рівномірності під час нагрівання.

Товщина та стійкість. Обирайте посуд міцної й надійної конструкції. Товстіші каструлі та сковорідки довше зберігають тепло. А ризик їхньої деформації від високої температури або пошкодження помітно нижчий.

Як вибрати сковороду за покриттям, розміром та формою

Сумісність із духовкою та посудомийною машиною. Перевірте, чи є можливість застосовувати посуд у духовій шафі та посудомийній машині для додаткової зручності та універсальності. Адже тоді ви легко готуватимете їжу й на плиті, і в духовці в одній посудині. А ще — без зайвих клопотів митимете посуд після цього.

Зручні ручки та кришки. Обирайте посуд з ергономічними та термостійкими ручками, які залишаються прохолодними у процесі приготування. Окрім того, зверніть увагу на кришки з міцно прилеглими ущільнювачами, щоб утримувати вологу й аромати під час готування.

Який посуд підходить до індукційної плити

Типи посуду

Деякі типи посуду добре підходять для індукційних плит. Що стосується інших, то знадобиться феромагнітне дно. Розповімо про це докладніше.

Нержавка сталь. Посуд із нержавкої сталі розповсюджений завдяки довговічності та універсальності.

Чавун. Чавунний посуд відомий відмінним утриманням і розподілом тепла. Переконайтеся, що ваші сковорідки й каструлі з цього матеріалу мають гладеньке пласке дно для максимального контакту з поверхнею індукційної плити.

Вуглецева сталь. Посуд із вуглецевої сталі має схожі властивості з чавуном, зокрема добре зберігає тепло та є довговічним. Проте місткості з вуглецевої сталі легші.

Алюміній чи кераміка. Ці матеріали можна використовувати на індукційній плиті лише за наявності феромагнітного дна на посуді.

Догляд

Якісними речами хочеться користуватися якомога довше, погодьтеся. Завдяки належному догляду посуд роками зберігатиметься у хорошому стані й максимально вам слугуватиме. Ділимося декількома лайфхаками далі.

  • Очищайте індукційний посуд після кожного застосування, щоб залишки їжі не накопичувалися та зберігався відповідний вигляд.
  • Використовуйте м’яке мило й губку — так ви не подряпаєте поверхню.
  • Ретельно витирайте посуд, аби запобігти появі плям від води, а відтак іржі.
  • Зберігайте каструлі та сковорідки в сухому та добре провітрюваному приміщенні, щоб не накопичувати вологу.

Догляд за індукційною плитою

  • Уникайте перегрівання індукційного посуду — не залишайте його порожнім на сильному вогні.
  • Не піддавайте місткості різким змінам температури. Зокрема, не ставте гарячу каструлю під струмінь холодної води, щоб уникнути деформації або розтріскування поверхні.
  • Застосовуйте силіконові або дерев’яні лопатки, аби не подряпати поверхню під час приготування їжі.

Висновок

Вибір відповідного посуду — необхідність, коли йдеться про індукційні плити. Тому неодмінно врахуйте такі фактори, як-от сумісність матеріалів, якість, розмір і розподіл тепла. А з відповідним доглядом та дотриманням рекомендацій виробника каструлі та сковорідки служитимуть вам десятки років.

Підібрати місткості для будь-яких потреб швидко й легко на OLX. Достатньо лише написати у стрічці пошуку: «посуд для індукційної плити». На платформі, зокрема, представлені й бренди, що виготовляють посуд із нержавкої та вуглецевої сталі, а також із чавуну.

Інвестуйте у високоякісний посуд та досягайте нових кулінарних цілей!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Техніка для прибирання двору

Техніка для прибирання двору: що вигідніше купити, орендувати чи замовити клінінг

Техніка для прибирання двору: що вибрати ✔️ OLX Україна поділилась цінами та попитом на мийки високого тиску, газонокосарки, повітродувки ✅Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.