• Укр
  • Рус

Сезонні смаколики: добірка рецептів

87
Додати
до обраних
Поділитися

Осінь — пора яскравих барв, бадьорих ранків і, звісно ж, ароматних страв із сезонних овочів та фруктів. Бо як же по-іншому? Природа дарує нам стільки інгредієнтів для домашньої кулінарії! Яблука та груші, морква й гарбуз… Підготували для вас добірку рецептів, що зігріють і тіло, і душу. Запевняємо: це смаколики, з якими ви точно полюбите осінь!

Теплий салат: гарбуз + кіноа

Гарбуз — один із символів осені, а також чудовий інгредієнт для поживних страв. Наприклад, теплого салату. Цікаво спробувати?

Вам знадобляться:

  • гарбуз;
  • кіноа;
  • рукола;
  • горіхи;
  • фета;
  • мед;
  • гірчиця;
  • 1 ч. л. олії.

Попередньо замочене кіноа відваріть у підсоленій воді до готовності. А гарбуз запечіть зі спеціями й олією. Викладіть всі інгредієнти на тарілку, полийте медово-гірчичним соусом… Перед вами — справжнє осіннє диво!

Теплий салат гарбуз і кіноа

Яблучний пиріг зі спеціями

Хіба може восени смакувати щось краще, ніж ароматний яблучний пиріг? Кориця, гвоздика й мускатний горіх додадуть неповторного аромату й атмосфери!

Підготуйте такі інгредієнти (на деко діаметром 24 см):

  • 170 г м’якого вершкового масла;
  • 2 великі або 3 малі яйця;
  • 150 г цукру;
  • 5 ст. л. борошна з гіркою (приблизно 150 г);
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста;
  • 0,5 кг яблук;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1/3 ч. л. меленої гвоздики.

Змішайте сухі інгредієнти: борошно, корицю і частину цукру (а решту розітріть з маслом до білої піни). Поступово додайте яйця, ретельно перемішуючи. А тоді — очищені від шкірки й нарізані кубиками яблука.

Духовку попередньо розігрійте до 180 °C. І випікайте 10–15 хв. до готовності тіста. Подавайте з кулькою ванільного морозива або соусом із карамелі.

Консервування овочів та фруктів: що варто знати

Крем-суп з гарбуза й моркви

Ніжний смак цього крем-супу з легкою вершковою ноткою — саме те, що потрібно у прохолодні осінні дні. А готувати його надзвичайно просто! Відваріть моркву і гарбуз, зробіть з них пюре. Додайте вершки, трішки імбиру, води та доведіть до закипання.

Ось і все! Ароматний осінній суп — вже на вашому столі. Фінальний штрих: посипте підсмаженим гарбузовим насінням для текстури й декору.

Крем-суп з гарбуза й моркви

Груші в червоному вині

Чим пахне осінь? Глінтвейном і прянощами! А якщо ви раптом шукаєте рецепт незвичного десерту, неодмінно спробуйте груші в червоному вині з корицею й ваніллю. Такий десерт має вишуканий вигляд, а готується дуже швидко.

Щонайперше почистьте груші. Покладіть їх вертикально в каструлю, залийте вином, додайте спеції й цукор — як для глінтвейну. І варіть на слабкому вогні 15–20 хв. Якщо груші не повністю занурені в вино, обережно перевертайте їх під час приготування, щоб рівномірно просочилися.

Збираємо продуктовий кошик для зміцнення імунітету

Викладіть груші на тарілку і подавайте з кулькою пломбіру, даруючи теплий настрій родині й гостям.

Ліниві вареники з гарбузом

Це класичний український рецепт у новій інтерпретації. Спершу готуємо тісто. Змішуємо сир, трішки цукру, борошно, яйце і вимішуємо до еластичної консистенції. Додаємо гарбузове пюре, щоб отримати яскраво-жовті вареники з ледь солодким смаком. Відварюємо й подаємо зі сметаною, медом або розтопленим вершковим маслом.

Ліниві вареники з гарбузом

Підсумуємо

Усі ми полюбляємо сезонні смаколики. Тож саме час насолоджуватися традиційними осінніми стравами, а ще експериментувати і відкривати для себе нові кулінарні висоти. Спробуйте ці рецепти, щоб зігріти себе і близьких у прохолодні дні. Смачно готувати легко з OLX!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися

Ставимо цілі на рік: дієві лайфхаки

Як аналізувати минулий рік, ставити SMART-цілі, візуалізувати бажання, використовувати цифрові інструменти й тримати баланс. ✔️ Станьте продуктивними з OLX! ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.