Вирушити на море або в гори: огляд цін на літній відпочинок

435
Додати
до обраних
Поділитися

Відновлення внутрішнього сполучення, хоч і з деякими обмеженнями – нагода запланувати літню відпустку або просто змінити атмосферу. Поки курорти в очікуванні офіційних правил дотримання соціального дистанціювання, можна вибрати житло на платформі OLX Нерухомість у популярних туристичних напрямках і самостійно дотримуватися заходів безпеки.

Море

Великим вибором серед оренди квартир подобово вирізняється Одеса: тут більше ніж 1,5 тис. оголошень, а це в кілька разів більше, ніж у інших напрямках. У місті можна знайти як бюджетні одинички за 500 грн на добу, так і просторніші трійки за 1 250 грн. Оренда будинків у «Південній Пальмірі» обійдеться в середньому у 1 500 грн/доба. Варто зазначити, що будинками тут цікавляться активніше, аніж квартирами: оголошення з першими отримують в середньому 8 відгуків, з другими – 3.

Для охочих провести відпустку біля Азовського моря підійде Бердянськ. Ціни на оренду житла тут приємно дивують – наприклад, можна винайняти однокімнатне житло за 300 грн на добу, а пропозицій з їх оренди тут на 25% більше, ніж 2- та 3-кімнатних квартир разом узятих. Двійка обійдеться в 450 грн на добу, а трійка – в 500 грн. Оренда будинку вийде дещо дорожчою – в середньому 1 000 грн.

Чорноморськ, що в Одеській області, підійде для тих, хто хоче втекти від міського гамору. За добу в будинку попросять в середньому 1 500 грн. Одинички та двійки, звісно, обійдуться дешевше – у 450 грн та 500 грн на добу відповідно. Трійки ж у ціні майже не поступаються будинкам – орендодавці пропонують їх в середньому за 1 000 грн/доба.

Ще один напрям під Одесою, що пропонують багато варіантів житла, – місто Южне. Тут легко зняти квартиру на будь-який смак. Найбільше оголошень про подобову оренду одиничок, у середньому за 400 грн. Доба у двійці обійдеться у 500 грн, а у трійці – 800 грн.

А от винайняти будиночок для великої родини можна у Кароліно-Бугазі: тут чимало пропозицій із середньою ціною у 2 000 грн на добу. Ще окреме житло пропонують у Затоці – за 1 500 грн на добу.

Гори

Прихильникам гірських походів та свіжого повітря також є де відпочити –  у Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Найбільше пропозицій зараз можна знайти у Яремче, що у Івано-Франківській області. За добу в будинку попросять в середньому 1 000 грн. У Микуличині менше оголошень про подобову оренду окремого житла – приблизно 30, а пожити тут коштує дорожче – 1 200 грн на добу. У популярному напрямку, який до того ж має зручне залізничне сполучення – Ворохті – можна винайняти будинок за 500 грн на добу.

Найдешевше у Карпатах можна орендувати будинок у Славському або двійку в Береговому – за 300 та 200 грн за добу відповідно.

Вирушити на море або в гори: огляд цін на літній відпочинок

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.