Успішна угода: як правильно продати товар з OLX Доставка

13707
Додати
до обраних
Поділитися

Покупець повинен отримати задоволення від покупки. Але йдеться не лише про якість товару, а й про те, як пройшов увесь процес – від прочитання оголошення до отримання посилки у відділенні Нова пошта. Редакція блогу OLX склала п’ять головних правил успішного продажу товару з OLX Доставка.

1. Створіть привабливе оголошення

Яким би якісним, оригінальним або актуальним не був ваш товар, якщо ви погано представите його на платформі – навряд чи ним зацікавляться покупці. Тому все у вашому оголошенні має «працювати» на продаж: заголовок, опис та фотографії.

Перші два пункти повинні чітко відповідати на два головних запитання – що ви продаєте, і чому потрібно купити саме у вас? Вкажіть назву товару, розпишіть його ключові характеристики (наприклад, розмір, колір, технічні параметри, особливості використання), розкажіть, кому він підійде, які переваги для покупця. Завдяки детальній інформації йому буде простіше прийняти рішення про покупку.

Детальний опис товару ще й економить ваші ресурси: що більше подробиць ви вкажете в оголошенні, то менше сил і часу доведеться витрачати на повторювані питання від зацікавлених покупців.

Що стосується фото, то тут «золоте» правило – що більше знімків, то краще. Так майбутній покупець зможе добре розглянути товар. Причому дуже важливо, щоб фотографії були реальними.

Детально про те, як скласти ідеальний текст оголошення, дізнаєтеся в нашому тематичному матеріалі. А прочитати про правила вдалих фото на смартфон – можна тут.

2. Вкажіть правильну вагу посилки

Уникайте помилок, складаючи оголошення з підключеною OLX Доставка: правильно вказуйте вагу вашої посилки. Її значення впливає на вартість доставки, яку онлайн оплачує покупець відразу під час оформлення покупки на OLX.

Для формування вартості доставки використовуються два параметри – фактична та об’ємна вага.

Створюючи оголошення, вкажіть найбільше з двох значень. Якщо помилитися (наприклад, ви вибрали меншу вагу, ніж є насправді), то під час отримання посилки покупцеві доведеться доплатити за доставку. Зрештою така неуважність з боку продавця може негативно вплинути на продаж – не виключено, що людина відмовиться від товару у відділенні.

Як визначити об’ємну вагу товару? Використовуйте одну з цих формул:

1. Об’ємна вага (кг) = (Довжина (см) × Ширина (см) × Висота (см)) / 4 000.

2. Об’ємна вага (кг) = Об’єм відправлення (м³) × 250.

Більш детально про розрахунок об’ємної ваги можна дізнатися тут.

3. Дійте швидко

На те, щоб підтвердити угоду з OLX Доставка, у вас є два дні. А на відправку замовленого товару – ще три. Однак ми не радимо зволікати: що швидше ви все зробите, то краще. За нашими даними, близько 72% продавців надсилають посилку протягом 24 годин.

Найчастіше покупці не люблять чекати. Ще, наприклад, буває так, що товар потрібен клієнту «на вчора». Тому він точно оцінить вашу швидкість і, не виключено, що наступного разу вибере вас серед інших продавців на платформі.

4. Подбайте про упаковку

Покупка повинна прийти покупцеві цілою та неушкодженою. При цьому, за правилами послуги OLX Доставка, вартість упаковки сплачує продавець під час відправки товару у відділенні Нова пошта. Якщо хочете заощадити та водночас потурбуватися про екологію – упакуйте товар вдома самостійно. Використовуйте для цього упаковку, яка у вас залишилася від інших посилок.

5. Попросіть поділитися відгуком

Після того, як покупець отримає і забере посилку, обов’язково поцікавтеся його враженнями від покупки. Наприклад, людина може вказати на ті особливості товару (як позитивні, так і ні), на які ви не звертали увагу. Завдяки цьому ви зможете поліпшити інші свої оголошення, зробивши більш вдалі фотографії і привабливий текст.

Також попросіть покупця поставити вам оцінку на OLX. Зараз ця можливість є в частини користувачів додатка на Android та мобільної версії сайту і доступна для активних оголошень в рубриці «Електроніка». Кнопка «Залишити відгук» розміщується на сторінках оголошення і профілю продавця біля його імені. Покупці можуть поставити «погано», «добре» або «відмінно», а також залишити текстовий коментар про свою взаємодію з продавцем (навіть якщо нічого не купили, але можуть оцінити його відкритість та готовність допомогти).

Будьте готові, що товар може не підійти. Але не переймайтеся: якщо клієнт відмовиться від покупки, вона повернеться до вас безкоштовно – зворотну доставку сплатить OLX. Більш докладно про повернення товару можна дізнатися за посиланням.

Текст: Людмила Колб

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Чекліст онлайн-шопінгу

Чекліст онлайн-шопінгу з OLX: увага на оголошення

Як не стати жертвою шахрая на OLX: ⭐ на що звернути увагу в оголошенні під час придбання товару. Читайте статтю на ➤ Блог OLX.ua.