• Укр
  • Рус

Як допомогти переселенцям: поради власникам житла

113666
Додати
до обраних
Поділитися

За прогнозами ООН, кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні може досягти 6,7 млн. Більшості з цих людей потрібне житло. Тож якщо у вас є вільна квартира чи бодай кімната – дайте можливість її орендувати. Якщо ж ви готові надавати прихисток безкоштовно, ви можете отримати компенсацію – 450 грн на місяць за кожного, кому допомогли. А ми, своєю чергою, підготували для вас перелік найважливіших порад, як якнайшвидше знайти жильців.

1. Розміщуйте все, що є

Зараз важливо, щоб всі допомагали одне одному. Тому викладайте на OLX всі вільні квартири та кімнати, які у вас є. Тим паче, що ми збільшили кількість безкоштовних оголошень з довгострокової та подобової оренди – до 20.

Якщо ви готові приймати переселенців безкоштовно, публікуйте оголошення у рубриці «Житло» в категорії «Допомога». Лімітів на безкоштовні розміщення немає.

В оголошенні чітко вкажіть, що й де здаєте, які умови пропонуєте, що знаходиться поруч. Більше порад, як скласти ефективне оголошення, що приверне увагу, читайте за посиланнями: тут і тут.

Також звертаємо вашу увагу, що ми не розміщуватимемо оголошення із завищеною вартістю оренди, згідно п. 11.1 Правил сервісу. Під час війни такі дії – незаконні. На цьому неодноразово наголошували керівники військово-цивільних адміністрацій у різних регіонах України, компетентні державні органи, зокрема Держспоживслужба, Антимонопольний комітет України, Бюро економічної безпеки України.

2. Забезпечте найнеобхіднішим

Найчастіше люди тікають від небезпеки з однією валізою, а подекуди – взагалі лише з наплічником. Ваше завдання – спробувати забезпечити найнеобхіднішим:

  • мило, шампунь, туалетний папір, по 1-2 рушники для кожної людини (для обличчя/голови й тіла), фен;
  • постільні комплекти для всіх спальних місць, додаткові матрац, подушки, ковдри (якщо не вистачає місця на всіх);
  • чайник, каструля, сковорода, каструля, чашки, тарілки, ложки, вилки, ножі, а також засіб для миття посуду, губки, паперові рушники;
  • cпирт, градусник, вата, бинт, вологі серветки, лейкопластир.

Це мінімальний набір. Також радимо перед поселенням заздалегідь запитати людей, що їм ще необхідно, наприклад, з ліків, їжі або інших речей.

3. Рекламуйте житло

Наразі у нас вигідні умови на рекламу житла (квартир, кімнат, будинків), щоб ви змогли якнайшвидше знайти орендарів. До 30 квітня – знижки від 50% до 90% на всі послуги для просування оголошень з довгострокової та подобової оренди. Розмір знижки залежить від області, де, за даними OLX, здійснювалася основна діяльність. Детальніше про умови акції – за посиланням.

Розмістити оголошення

Разом – переможемо!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.