• Укр
  • Рус

Ремонт котлів та утеплення фасадів і стін: які послуги шукали українці впродовж опалювального сезону

874
Додати
до обраних
Поділитися

Через постійні обстріли росіянами об’єктів енергетичної інфраструктури, українці наразі переживають найважчу зиму. Це спричинило підвищення попиту на послуги з обслуговування кліматичної техніки та утеплення житла. З початку опалювального сезону користувачі платформи OLX понад 120 тисяч разів відгукувалися на ремонт котлів та понад 18 тисяч разів шукали утеплення фасадів і стін. Більше про те, чи відповідає попит пропозиції — в аналітиці OLX Послуги.

На платформі OLX у категорії Ремонт та обслуговування техніки впродовж цього опалювального сезону користувачі найбільше шукають послуги з ремонту котлів, мова йде як про газові, так і про твердопаливні — понад 42 тисячі разів, однак найбільший попит припадав на першу половину сезону — період жовтень-грудень. Не менше цікавляться й обслуговуванням бойлерів — більше ніж 15,5 тисяч разів, майже рівномірний попит спостерігається всі 4,5 місяці.

Через відключення світла, порятунком для багатьох українців стало використання газових плит, колонок та конвекторів, як наслідок зріс і попит на їх ремонт — понад 20 тисяч разів користувачі платформи OLX шукали відповідні послуги.

П’ятірка найпопулярніших пошукових запитів у категорії ремонт та обслуговування техніки

Послуга

Кількість пошуків, тис.

жовтень 2022 р. — лютий 2023 р.

Ремонт котлів

42 300

Ремонт бойлерів

15 600

Ремонт газових плит

5 250

Ремонт газових конвекторів

2 000

Ремонт газових колонок

1 200

Дані OLX Послуги

Та все ж таки найбільше відгукувалися українці саме на оголошення з обслуговування котлів та бойлерів — понад 120 та 49 тисяч разів відповідно.

Крім того, українці цього опалювального сезону цікавляться і термомодернізацією свого житла. Так, у категорії будівництво / ремонт / прибирання на OLX найчастіше користувачі шукають послуги з утеплення фасадів і стін — понад 18 тисяч разів, однак на початку сезону попит був на 37% більший ніж у січні місяці, це говорить про те, що люди підготували свої помешкання заздалегідь. Також шукали монтаж опалення — майже 3 тисячі разів та послуги зі встановлення камінів — понад 6 тисяч разів.

Якщо говорити про пропозицію, то під час цього опалювального сезону в обох категоріях вона набагато менша ніж попит. Так, на платформі можна знайти 4 тисячі оголошень з обслуговування бойлерів, що на 74% менше ніж попит, з ремонту котлів — 3 тисячі оголошень, це на 93% менше ніж потребують користувачі. А от кількість оголошень з утеплення житла — майже 8 тисяч, але це все одно на 56% менше ніж попит.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.