• Укр
  • Рус

Шопінг без драм: доступні ідеї для оновлення гардероба

67
Додати
до обраних
Поділитися

Нарешті весна! Пташки заливаються співом, у палітрі кольорів навколо потихеньку з’являється зелень, а пуховик і светри уже готуються до заслужених канікул на далеких-далеких поличках. Хто займе їхнє місце у центрі уваги та весняного гардероба? Залежить лише від вас!

Ми зібрали декілька порад, які допоможуть не заплутатися у кольорах і фасонах та оновити весняний гардероб із розумом. До речі, якщо хочете зібрати стильний лук, потурбуватися про екологію, а заразом і гроші заощадити, ласкаво просимо на OLX, у розділ «Мода та стиль», — там точно знайдеться те, що вам потрібно!

Як обирати речі практично та із задоволенням

Оновлювати гардероб можна по-різному. Можна купити десять — п’ятнадцять речей, жодну з яких ви ніколи не одягнете, а за декілька років віддасте родичам або на благодійність. Можна просто обрати все те ж саме, що й зазвичай: перевірені фасони, схвалену подругами та знайомими довжину, звичні кольори.

Що робити із зайвим одягом: 4 варіанти

Ми — лише за найоптимістичніший варіант: гардероб, який надихає, оновлює ззовні та зсередини, пасує у будь-якій ситуації та не припадає пилом в очікуванні на ідеальну нагоду показати себе. Розповідаємо, як цього досягти, далі!

Трішки про списки

Загалом ми категорично не радимо заходити без списку до будь-якого магазину, адже під час придбання одягу таке рішення може обернутися справді сумними наслідками. Перш ніж переходити безпосередньо до шопінгу, складіть список предметів гардероба, які вам потрібні, хоча б умовно. Наприклад: світлі штани широкого крою, темні джинси з високою посадкою, светр оверсайз та гольф, що облягає.

Також незле заздалегідь написати перелік так і ні вашого гардероба, що вже сформувалися за роки пошуку власного стилю. Оберіть декілька «фірмових» візерунків (один із яких обов’язково буде яскравим та цікавим, а інший — спокійнішим), приємні текстури і палітру кольорів, які вам подобаються та личать. Саме на них звертайте увагу, коли купуватимете одяг.

Звільніть місце та зробіть висновки

Аби не захаращувати полиці та не витрачати гроші марно, перед кожним оновленням гардероба проводьте невеличку ревізію у шафі.

Віддаючи чи продаючи річ, подумайте, чому саме вона так і не прижилася у вашому гардеробі. Можливо, її немає з чим носити, вона незручна, непрактична, чи вам не підходить матеріал або принт? А може, з нею все добре — просто у ній ви чомусь почуваєтеся некомфортно? Зробіть висновки і не повторюйте цих помилок надалі.

Проведіть підготовчу роботу в Instagram та Pinterest

Не обирайте одяг наосліп і під настрій — заздалегідь зберіть фото речей, які вам подобаються та пасують, на платформах на кшталт Pinterest чи Instagram. Маємо пораду: під час перегляду та підбору фото не обмежуйтеся лише тими магазинами, які підходять вам за вартістю чи доставленням. Оцініть стиль улюблених блогерів і персонажів фільмів та серіалів — поки що ми з вами перебуваємо на етапі плану, а не його реалізації, тож як референс або приклад згодиться все. Хто знає — можливо, згодом ви побачите щось подібне, але доступніше, і ваше око вихопить ідеальний піджак або спідницю із сотень інших лише завдяки тому, що ви вже бачили їх раніше та зберегли фото?

Пам’ятайте: ідеальний одяг для повсякденного гардероба не тільки має гарний вигляд, а й проводить більше часу на вас, а не на вішаках десь у віддаленому куточку.

Не намагайтеся змінити свій гардероб повністю

Ми розуміємо: іноді після довгої зими з одноманітними пуховиками і светрами хочеться чогось революційного та незвичного, такого, що переверне ваш світ догори дриґом. Чудово — саме так і відбувається зміна стилю! Проте не варто пірнати з головою в ексцентричні та радикальні зміни і повністю одягатися у неон чи леопард — цілком імовірно, що новий стиль набридне або здасться недоречним уже за декілька днів.

Спробуйте придбати одну–дві незвичні для себе речі, що вдало комбінуються з рештою вашого гардероба, та подивитися, чи сподобаються вони вам у тривалій перспективі.

Як обирати речі практично та із задоволенням

Лайфхаки і поради з оновлення гардероба

Із підготовкою до шопінгу ніби розібралися — тепер ви точно озброєні знаннями, мотивацією та критичним підходом. Тож поговоримо про те, як краще обирати і купувати одяг, аби потім не шкодувати ані про покупки, ані про витрати.

Робіть вибір на користь базового одягу

У цілому експерименти — це чудово, але якщо ви підбираєте гардероб на повсякдень та шукаєте те, що можна успішно поєднувати з рештою вашого одягу, варто звернути увагу на базові фасони та не надто крикливі відтінки.

Це зовсім не означає, що відтепер усі ваші оновлення повинні бути винятково у біло-чорно-бежевій кольоровій гамі, але основа, що складається із базових та більш-менш універсальних речей, повинна бути у кожному гардеробі, перш ніж там з’являться епатажні доповнення.

Не забувайте про решту одягу

Легко захопитися покупками і втратити голову від нових речей, та і про ваш перевірений роками гардероб не варто забувати. Купуйте те, що буде не лише вдало поєднуватися з рештою одягу, а й відповідатиме вашому стилю життя, захопленням, рівню активності та потребам. Можете скористатися одним із додатків, які виконують функцію віртуального стиліста: Closet, Wishi, Stylebook, My Wardrobe або Chicisimo Outfit Planner & Ideas. Потрібно просто сфотографувати речі та розсортувати їх за категоріями, і алгоритм самостійно складе стильні луки!

Як визначити свій розмір одягу? Тонкощі зняття мірок та розмірні сітки

Пам’ятайте: ідеальний одяг для повсякденного гардероба не тільки має гарний вигляд, а й проводить більше часу на вас, а не на вішаках десь у віддаленому куточку. Який сенс у красивих блузках та кюлотах, якщо їх не побачить ніхто, крім вас та шафи?

Не женіться за трендами

Стиль — це не виключно модні тенденції. Чудово, якщо ви можете собі дозволити бути на гребені трендів та годувати внутрішнього модельєра лише найкращим, але тренди живуть недовго та помирають швидко. Звісно ж, добре іноді трішки змістити акценти, але точно не варто базувати свій повсякденний гардероб на тенденціях із терміном придатності.

Якщо ж тренд вам справді подобається та ви впевнені, що носитимете річ, навіть коли вона більше не буде на піку моди (все ж таки у кожної з нас і досі є у гардеробі оті улюблені skinny-джинси), сміливо купуйте! Головне, аби стиль був вашим та подобався саме вам, а вже потім модним гуру та диванним експертам.

Купуйте речі для людини, якою ви є зараз, а не для тієї, якою мрієте стати

доступні ідеї для оновлення весняного гардероба

Чи буває у вас так, що бачите річ, а разом із нею — ідеальні умови для того, щоб її одягнути? Якщо ви схуднете на декілька кілограмів, якщо підкачаєте м’язи та наберете вагу у спортзалі, якщо все ж вдасться отримати ту бажану роботу в офісі, а не вдома, як зараз, якщо нарешті наберетеся сміливості носити яскраві кольори…

Якщо, якщо, якщо… У гіпотетичних сценаріїв є одна вагома вада: вони часто не справджуються, а ми ж зазвичай існуємо у теперішньому часі. Повірте, ми розуміємо, як іноді хочеться купити одяг для тієї людини, якою ви так прагнете стати, — для впевненішої, яскравої, з ідеальною зовнішністю та омріяною посадою. Проте, щоб вам було комфортно у своєму одязі, потрібно купувати його для себе та жити для себе — для людини, якою ви є вже зараз. Адже і вона заслуговує найкращого, чи не так?

Висновок

Хоч як би там не було, а ваш головний експерт зі стилю — лише ви самі. Беріть до уваги поради, які резонують із вашими переконаннями та шопінг-звичками, і оновлення гардероба мине безболісно, успішно та весело!

Обирайте серцем (і, можливо, трішечки гаманцем), а поєднати ці фактори допоможе OLX. Шукайте наступну родзинку вашого весняного гардероба у розділі «Мода та стиль»!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.