• Укр
  • Рус

Що таке термозахист для волосся та як він працює

168
Додати
до обраних
Поділитися

Фени, плойки, щипці для вирівнювання волосся. В арсеналі дівчат і жінок є чимало б’юті-девайсів, що допомагають самостійно створювати бездоганні зачіски. І хоча сучасні пристрої наповнені різноманітними датниками й додатковими функціями, проте це не робить їх абсолютно безпечними для локонів. Але й відмовлятися від улюблених помічників теж не варто, адже є спеціальний термозахист для волосся.

Як висока температура впливає на волосся

Людське волосся має неоднорідну структуру, воно складається з декількох шарів. Верхній формується з кератинових лусочок. На здоровій волосині вони щільно прилягають одна до одної й закривають внутрішні шари. Під впливом високої температури лусочки підіймаються і волосок стає більш вразливим до негативних зовнішніх чинників. У результаті волоски пересихають, втрачають еластичність, блиск, природну пружність, стають ламкими, січуться, деформуються, випадають. Іноді під дією високої температури можуть змінити відтінок. Наприклад, висвітлені набувають рудуватого відтінку.

Що таке термозахист?

Звичайні побутові фени та плойки, залежно від вибраного режиму, можуть нагріватися до 100–170 градусів і більше. Коли волосок, навіть не на довго, опиняється під впливом температури близько 130 градусів за Цельсієм, у ньому починаються руйнівні процеси. Це означає, що практично кожне використання термічних приладів для стайлінгу пошкоджує структуру волосків. Запобігти цьому можна, якщо застосовувати спеціальний термозахист для волосся.

Термозахист для волосся — це косметичний засіб, що наносять на локони, щоб вберегти їх від згубної дії високих температур. Косметика такого типу буває різних форм випуску, що впливає на спосіб її застосування. Однак принцип дії у всіх засобів однаковий.

Якщо ж говорити про те, для чого потрібен термозахист для волосся, — його застосування допомагає запобігти таким проблемам локонів:

  • пересушення;
  • ламкість;
  • тьмяність;
  • втрата еластичності.

Деякі засоби для термічного захисту містять додаткові компоненти для догляду за зачіскою.

Як працює термозахист для волосся

Принцип дії термозахисної косметики визначається її складом. Основними компонентами таких засобів стають речовини, що створюють на волоссі захисну плівку. Вона знижує теплопровідність і більш рівномірно розподіляє тепло всією поверхнею. Завдяки цьому термічний вплив на локони стає делікатним, а руйнівна дія високих температур — мінімальною. До того ж у складі таких засобів є силікони, завдяки яким поверхня волосків стає дуже гладенькою, тому щипці легше ковзають, не пошкоджуючи їхню структуру.

Різновиди термозахисту

Щоб засіб давав бажаний результат, треба знати, як вибрати термозахист для волосся того чи іншого типу. Для цього потрібно зважати не тільки на склад, а й на форму випуску косметичного продукту.

Найпопулярніші форми випуску засобів для захисту локонів від високих температур:

  • Олія.

Оптимальний вибір для власниць пухнастого, сухого, тонкого, хвилястого волосся. Наявні в складі жирні кислоти захищають локони від впливу високої температури, й одночасно роблять його більш слухняним. Захисні олійки корисні для профілактики посічених і ламких кінчиків. Наносити такі засоби варто перед використанням фена чи щипців для випрямлення локонів. Термозахисні олії наносять на ще вологе після миття волосся.

  • Спрей.

Така форма найбільш зручна для використання на неслухняних і дуже м’яких локонах, але для інших типів також підходить. Спрей зручно наносити на зачіску за всією довжиною. Це особливо корисно, якщо надалі термічний вплив здійснюватиметься на все волосся — від коренів до кінчиків.

  • Крем.

Косметичні засоби в такій формі добре працюють на дуже кучерявому волоссі. Легка кремова текстура якісно розподіляється по завитках, додатково зволожуючи їх і додаючи природного блиску.

Який із варіантів вибрати, залежить від специфіки волосся та особистих вподобань.

Як користуватися термозахистом для волосся?

Коли і як наносити термозахист, залежить від складу засобу. Тому перед використанням нового для себе косметичного продукту варто ретельно прочитати інструкцію до нього.

Основні поради щодо вибору і використання термоспрею:

  • за можливості застосовувати засоби професійної лінійки або хоча б перевірених косметичних брендів;
  • розпилювати термоспрей на відстані 20–30 см від волосся;
  • наносити термозасоби на чисті локони;
  • вибирати засіб під свій тип волосся.

До речі, користуватися термозахистом корисно не тільки перед використанням фену чи плойки, а влітку для зменшення згубного впливу на локони палючого сонця.

Коли наносити термозахист для волосся?

Одне з найпопулярніших запитань: коли наносити термозахисний засіб — до чи після використання пристроїв із термічною дією? Традиційно таку косметику застосовують до того, як на локони буде впливати висока температура. Деякі засоби наносять одразу після миття голови, інші безпосередньо перед використанням термопристрою для стайлінгу.

Чи потрібно чекати, поки термозахист висохне?

Детально про те, як використовувати термозахист для волосся, описується в інструкції до засобу. Якщо це косметичний продукт для захисту від термічного впливу фена, тоді чекати висихання не потрібно.

Натомість плойки та щипці для вирівнювання локонів на мокрому чи вогкому волоссі використовувати заборонено, оскільки це гарантовано веде до руйнування його структури. Тому після нанесення термозахисного спрею чи засобу в іншій формі треба дочекатися, коли він висохне. Можна не хвилюватися — термозахисний ефект від цього не зменшиться.

Як зрозуміти, що термозахист ефективно працює?

Оцінити ефективність засобу можна лише з часом. Якщо волосся навіть після регулярного застосування термозахисту стало сухим, ламким, тьмяним, висновок один — ви обрали неякісний або неправильний засіб, що не дає обіцяного результату. Тому під час вибору термозахисного спрею, крему чи олії треба обов’язково звертати увагу на температуру, за якої засіб працює (деякі формули ефективні навіть за позначки у 200 градусів, інші працюють за нижчих показників).

Тепер, коли ви не тільки знаєте, для чого термозахист для волосся, але й розумієте механізм дії таких косметичних засобів, вам буде легше вибрати косметичний продукт із врахуванням власних потреб.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.