• Укр
  • Рус

Що треба знати про самозасмагу: види, відтінки, використання вдома

89
Додати
до обраних
Поділитися

Черговий літній сезон, що до коронавірусної хвороби ми звикли називати пляжним, залишається під питанням. А якщо всупереч цьому хочеться отримати гарну рівненьку засмагу, вам на допомогу приходить автозасмага, спеціальний косметичний засіб. Формули косметики максимально різні, тож потрапити з першої спроби на ідеальний колір – справжній скарб. Поділимося з вами лайфгаками, як скоротити число помилок і одразу вибрати самозасмагу, що підійде саме вам.

Що таке автозасмага?

Автозасмага – це спосіб отримати бажаний бронзовий відтінок шкіри. Але водночас вам не треба підставляти під загрозу себе, наражатися на небезпеку фотостаріння та наближати себе до опіків. Косметика надає безпечну засмагу і є ідеальним варіантом для людей, у яких присутні родимки та інші новоутворення.

Автозасмага для тіла змінює сам колір шкіри. Вона містить моносахарид – дигидроксиацетон, що схожий на гліцерин. Він запускає в дермі реакцію, яка й призводить до потемнішання шкіри: речовина в поєднанні з кератином виробляє меланоїди, схожі з меланіном.

Залежно від особливості формули та кількості цієї речовини в складі самозасмаги процес триває від трьох до п’яти годин. На результат треба зачекати, але це швидше, ніж під час засмаганні на сонці.

Переваги самозасмаги:

  • у неї немає онкогенної дії;
  • можна використовувати людям, у яких є гіперпігментація;
  • дозволено застосовувати вагітним.

Автозасмага безпечніше за ультрафіолет і солярії. Але і з нею треба знати міру. Тож виконуйте все так, як вказано в інструкції до конкретного засобу.

Засіб для самозасмаги не проникає у ваш організм. Він залишається в роговому шарі шкіри, а через 1–2 тижні природно відлущується. Ви нібито покриваєте себе скоринкою, що темніше за ваш натуральний відтінок.

Як вибрати засіб: 3 чинники

Автозасмага для обличчя та тіла мусить утворювати природний тон шкіри. Тож треба чітко розуміти, який результат ви б хотіли отримати. А разом із цим варто правильно підходити до вибору косметики.

Основні різновиди

Часто для утворення ефекту засмаги використовують бронзанти. Вони фарбують шкіру пігментами, які потім легко змиваються. На світлій шкірі відтінок може стати неприродно помаранчевим. А якщо ви спітнієте, то бронзант почне змиватися та залишить на одязі плями. Тож це варіант для фотосесії чи якоїсь тимчасової події.

Автобронзант або класична самозасмага містить у собі спеціальні речовини, які спричиняють хімічну реакцію. Ефект точно протримається декілька днів, а після почне потрохи зникати. Скільки тримається автозасмага, залежить від додаткових компонентів у складі. Шіммери в ньому подовжують ефект.

Відтінок

Наступний важливий чинник, як зробити автозасмагу в домашніх умовах, – правильно підібрати відтінок. Що треба для цього знати:

  • для світлої шкіри вибираємо м’якіші кольори;
  • для смаглявої та темної – більш насичені відтінки.

Користуйтеся цим правилом, коли вибираєте колір. Не намагайтесь одразу отримати темний відтінок, наче ви місяць життя провели на пляжі. Почніть зі світлих, а якщо захочете, уже потім змінюйте градацію кольорів.

Форма випуску

За форматом розрізняють декілька видів самозасмаги:

  • спрей – варіант для тих, хто цінує час і практичність, тут треба тільки розпорошити вміст з дозатора;
  • мус та лосьйон – їх можна використовувати за допомогою рукавички, щоб не перефарбувати долоні та не зіпсувати манікюр;
  • молочко – вбирається глибоко, тому складно відстежити, які ділянки вже обробили, а які – ні;
  • крем – також наноситься за допомогою рукавичок, тримається довго;
  • олія – має додатково в складі корисні зволожувальні елементи, що покращують стан шкіри.

Найкращий результат ви отримаєте, якщо будете наносити засіб у рукавичці. Так ви не пропускаєте ділянки шкіри, робите ефект рівномірним. Можете наносити засмагу поступово, а не на все тіло одразу: тільки ноги чи тільки руки, або обличчя із шиєю та вухами.

Як зробити автозасмагу в домашніх умовах?

Отже, як засмагнути в домашніх умовах і не перетворити свою шкіру на окрас гепарда? Насамперед до нанесення прочитайте інструкцію, яку залишив виробник. Там зазвичай вказано всі деталі, що відповідають конкретній формулі засобу. А ми надамо стандартні рекомендації, що допоможуть вам отримати якісний результат.

Як підготувати шкіру до автозасмаги: за тиждень, за добу й перед нанесенням

За тиждень до використання автозасмаги не використовуйте косметику, яка містить альфа-кислоти. За добу треба видалити волосся на тих ділянках, де ви хочете нанести косметику. За декілька годин до треба зі шкіри прибрати залишки дезодоранту, парфуму та іншої косметики. Перед самою процедурою ви маєте прийняти душ і зробити пілінг.

Можна за добу до основної процедури нанести трішки засобу на маленьку ділянку шкіри. Це така алергопроба. Ви будете точно знати, що самозасмага не спричиняє у вас алергії. А якщо з’явилися подразнення на шкірі, свербіння, то варто відмовитися від цього засобу.

Як правильно наносити автозасмагу?

Вперше найпростіше наносити спрей, лосьйон або крем для засмаги в домашніх умовах. Вони рівномірно лягають на шкіру. Складніше буде з молочком, яке залишає за собою ризик двічі обробити ту саму ділянку. На спину простіше наносити спрей.

Що треба знати про автозасмагу | Блог OLX

Поступова інструкція, чим наносити автозасмагу та в якій послідовності робити автозасмагу в домашніх умовах, є в нотатках від виробника. Що вам треба знати додатково:

  • використовуйте рукавички, щоб не забруднити руки;
  • краще нанести тонким шаром, ніж товстим і нерівномірним;
  • використовуйте спеціальні рукавички ще і для того, аби зробити рівномірний шар;
  • обережно пройдіться сухими зонами (біля ліктів, колін);
  • зовсім небагато засобу треба на зоні біля зап’ястка, щиколоток, пахв.

Коли ви наносите засіб на обличчя, зону навколо очей оминайте – це стандартне правило під час використання будь-якої косметики. Під очима шкіра не має захисного шару, вона тільки пересушиться після такої процедури. Будьте уважними на ділянці між підборіддям та шиєю – тут знадобиться якісне розтушовування. А також не забудьте про шкіру за вухами й на задній частині шиї.

На сухих ділянках шкіри засіб вбирається швидше, а результат здається темніше. Тож ви можете одразу після нанесення засобу ватним диском протерти шкіру на ліктях, пальцях і колінах. А також бажано протерти лінію росту волосся на обличчі та брови. Так ви уникнете неестетичного нашарування пігменту й отримаєте рівномірне забарвлення.

Одне з правил, як загоріти в домашніх умовах і отримати тривалий результат, – не спішіть одягатися. Дайте засобу вбратись у вашу шкіру. Зазвичай 1,5–2 години не можна надягати на себе одяг. А контакту з водою не має бути близько восьми годин.

Як доглядати за шкірою після автозасмаги?

Головна речовина в складі автозасмаги, DHA, сушить шкіру. Тож вам треба працювати на випередження та гарно зволожувати дерму. Вам знадобиться косметика для тіла, що зволожує шкіру, відновлює природні процеси в ній та надає корисні речовини. Для цього краще підходять засоби на кремовій текстурі. Перевірте, щоб вміст жирів був невеликим.

Те, що ви зробили шкіру темнішою, не виключає необхідність захищати дерму від сонячних променів. Неправильно зовсім ігнорувати засоби з SPF-фактором чи зменшувати захист. Самозасмага не зменшує синтез меланіну, не робить вплив ультрафіолету лагіднішим і не захищає вас від опіків. Якщо ви часто перебуваєте на сонці, використовуйте косметику з SPF-30 щонайменше.

Ви можете подовжувати ефект від засмаги. Так само як і з природною засмагою після сонця, вам треба тут гарно зволожувати шкіру. Використовуйте замість звичайного гелю для душу олію, що очищує шкіру, але не піниться. Рушником шкіру не треба агресивно терти, краще – легко торкатися тіла, забираючи воду.

Якщо колір вам не подобається чи зникла потреба в темнішому тоні шкіри, ви можете прибрати відтінок. Як змити автозасмагу в домашніх умовах? Можна використовувати скраб, очищувальне молочко для шкіри або лосьйон. Серед народних методів можете використати спирт, перекис чи сік лимона. Проте не забудьте гарно зволожити тіло після.

Приймати сонячні ванни доволі небезпечно, тим паче – тривалі. Але якщо вам хочеться змінити колір шкіри на темніший, не відмовляйте собі в задоволенні. Виберіть тон самозасмаги, вивчіть інструкцію та використайте цю безпечну можливість засмагнути. Засоби для автозасмаги, рукавички, скраб для пілінгу та зволожувальні засоби ви можете придбати на OLX.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.