Як «подорожують» товари: кожен п’ятий, придбаний онлайн, відправляють з Києва

585
Додати
до обраних
Поділитися

З середини березня до першої половини червня українські онлайн-покупці отримали 712 068 посилок з послугою OLX Доставка. У ваговому еквіваленті – понад 1,73 тис. тонн. Водночас не всі товари вирушали «в далекий шлях»: 7% або 51,1 тис. з них, щоб потрапити до місця призначення, навіть не довелося покинути межі своїх міст.

«Карта» мандрівок

Найбільше посилок очікувано виїхало з Києва. На столицю припало 20% (130,5 тис.) загальної кількості доставок. На другому місці Харків – 55,6 тис., за ним Одеса – 36,1 тис. Причому серед міст із найбільшою кількістю замовлень зустрічаються не лише обласні центри: так, Кременчук з 6,3 тис. покупок обігнав Ужгород і Кропивницький, а Маріуполь із 7,2 тис. – ще й Чернівці.

З великих міст частіше відправляють товари, ніж отримують. Найпомітніша ця тенденція у Києві та Харкові: вихідних посилок тут у 1,5 раза більше. Аналітики OLX також з’ясували, куди найчастіше надсилають покупки з обласних центрів. У топ-15 напрямків здебільшого великі міста: Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя, Кривий Ріг і Вінниця, а найменше – Вишневе, куди зі столиці переслали майже 2 тис. посилок з середини березня до першої половини червня.

Як «подорожують» товари: кожен п'ятий, придбаний онлайн, відправляють з Києва

Середній чек

Якщо за кількістю відправлень майже у всіх категоріях товарів лідером є Київ, то за найвищим середнім чеком топ позиції займають інші міста. Так, побутову хімію та продукти харчування найбільше замовляли з Маріуполя – на 1 080 грн і 2 000 відповідно. З Ужгорода – приладдя для відпочинку та спорту (1 360 грн), ігри та приставки (2 980 грн), інструменти (1 770 грн) і мотозапчастини (1 370 грн). Продавці у Кропивницькому найбільше за всіх в Україні отримували за ноутбуки (4 620 грн), товари для будівництва та ремонту (1 200 грн) й автозапчастини (1 370 грн). У Львова найбільший середній чек на засоби для краси та здоров’я – 760 грн, у Луцьку – на садовий інвентар і телевізори, відповідно 1 080 і 1 760 грн.

Як «подорожують» товари: кожен п'ятий, придбаний онлайн, відправляють з Києва

Відстань

Вдалося також дізнатися середній кілометраж посилок з різних міст України. За даними OLX, на найбільші відстані «подорожували» товари з Ужгорода (647 км), Маріуполя (539 км) і Львова (532 км), а найшвидше доставлялися покупцям відправки з Черкас (296 км), Кропивницького (312 км) і Кременчука (315 км).

Як «подорожують» товари: кожен п'ятий, придбаний онлайн, відправляють з Києва

OLX Доставка – відтепер в мобільній версії

Купувати з OLX Доставка стане ще зручніше, адже у липні послуга буде доступною і в мобільній версії. Важливо пам’ятати, що OLX Доставка працює тільки на платформі: OLX не надсилає посилання для переходу на оформлення послуги в СМС або сторонніх месенджерах. Гроші за товар від покупця до продавця потрапляють без розголошення даних банківських карток і лише в тому випадку, якщо покупець забере товар після огляду. Якщо у продавця вимкнена послуга OLX Доставка, рекомендуємо скористатися післяплатою та не робити жодних передоплат до отримання товару.

Як «подорожують» товари: кожен п'ятий, придбаний онлайн, відправляють з Києва

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.