• Укр
  • Рус

Ситуація на ринку подобової оренди

127
Додати
до обраних
Поділитися

Змінити «картинку» чи зробити ретвіт, а може пошукати місце з автономним живленням? Відключення електроенергії та води показало, що житло за містом на кілька днів може стати непоганою альтернативою. Тож в OLX Нерухомість проаналізували пропозицію та ціни у жовтні на подобове житло у невеликих містах та селах.

Будинки. Залежно від регіону, помешкання на невелику сім’ю може обійтися від 440 грн за добу (≈ $12) у Трускавці до майже 3 100 грн (≈ $83) у Поляниці біля курорту Буковель. При цьому порівняно з 2021 ціна збільшилася у 9 з 15 містечок. У Шаяні, Славському, Дийді та Мигове оренда цього року менша на 6%.

Подобова оренда будинків OLX
Найбільше пропозицій у невеликих містах Івано-Франківщини – 208 оголошень. На другому місці Закарпатська область – близько 100 оголошень. Трійку лідерів закриває Львівщина, де у містечках пропонують під оренду 61 будинок. У Чернівецькій та Хмельницькій областях загалом пропозицій орендувати будинок залишилися близько 40.

Як відреагував ринок оренди в столиці на жовтневі обстріли

Квартири. Популярні для оренди однокімнатки обійдуться в середньому у 500 грн/доба (≈ $13), а залежно від регіону ціна змінюватиметься на +/- 150 гривень. Порівняно з минулим роком оренда майже в усіх містечках зросла на 100 гривень. Тільки у Східниці вартість здешевшала на 400 грн, а у Кам’янці-Подільському на 75 грн.

Подобова оренда квартир OLX

На відміну від будинків, орендувати квартиру у невеликому місті чи селищі простіше у Львівській та Хмельницькій областях, де пропонують 265 та 136 варіантів. У Полтавській та Закарпатській областях протягом жовтня було по 60 оголошень, а от на Франківщині залишилося всього 30 квартир.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.