Можливості на карантині: добірки вакансій для тих, хто хоче швидко знайти роботу

6054
Додати
до обраних
Поділитися

Зараз* на OLX Робота – більше 24 тис. вакансій. Щоб ви змогли знайти «свою» якнайшвидше, ми підготували для вас добірки з відфільтрованими пропозиціями компаній. А також – дали поради, як переконати роботодавця вибрати саме вас серед інших кандидатів.

Віддалена робота

Можливості на карантині: добірки вакансій для тих, хто хоче швидко знайти роботу

Співробітники багатьох українських компаній продовжують працювати дистанційно. За даними нашого опитування, більше половини працівників (58%) хотіли б і надалі працювати з дому. Компанії теж не проти такого формату: тільки в третьому кварталі 2020 року пропозицій з віддаленкою стало на 22% більше. Але при цьому для роботодавців важливо, щоб майбутній співробітник був дисциплінованим, організованим, відповідальним, міг виконувати завдання без постійного контролю.

Тож головна порада для успішного працевлаштування: переконайте роботодавця, що у вас є всі потрібні якості. Для цього на співбесіді наведіть реальні приклади з вашого професійного досвіду, де вони найкраще проявилися. Більше порад, як отримати роботу, – в нашому матеріалі.

Де найбільше роботи: «Роздрібна торгівля / продажу / закупівлі», «Маркетинг / реклама / дизайн», «Транспорт / логістика», «Початок кар’єри / Студенти».

Які вакансії пропонують найчастіше: менеджер/адміністратор інтернет-магазину або Instagram-сторінки, оператор call-центру, менеджер з продажу/з роботи з клієнтами, продавець-консультант, диспетчер, SMM-менеджер, дизайнер, копірайтер/контент-менеджер.

Знайти роботу!

Тимчасова робота

Можливості на карантині: добірки вакансій для тих, хто хоче швидко знайти роботу

Підхожий варіант для тих, хто втратив роботу через пандемію та карантинні обмеження і поки не може знайти постійне місце.

У випадку з тимчасовою роботою важливо уважно вибирати вакансії, щоб знайти надійну компанію. На жаль, «тимчасові» роботодавці можуть бути недобросовісними. Підказки пошукачам, як перевірити обрану компанію, – в нашому матеріалі.

Де найбільше роботи: «Будівництво», «Транспорт / логістика», «Початок кар’єри / Студенти», «Робота за кордоном».

Які вакансії пропонують найчастіше: різноробочий, зварник, вантажник, маляр, штукатур, плиточник, будівельник-універсал (зовнішні та внутрішні роботи), водій (перевезення, таксі, доставка), диспетчер, оператор ПК, адміністратор, менеджер Instagram-сторінки, промоутер, контент-менеджер, робочі на завод/склад, будівельники різних спеціальностей, обслуговуючий персонал у готелі, збирачі врожаю.

Знайти роботу!

Неповна зайнятість

Можливості на карантині: добірки вакансій для тих, хто хоче швидко знайти роботу

Такий тип зайнятості підійде тим, хто не може працювати по вісім годин щодня, поки що не знайшов інший варіант або, навпаки, прагне заробляти більше, поєднуючи дві роботи.

Щоб «підкорити» представника компанії, уникайте найпоширеніших помилок під час працевлаштування. Також читайте наш матеріал з порадами HR-а, як успішно домовитися про бажану зарплату.

Де найбільше роботи: «Роздрібна торгівля / продажу / закупівлі», «Транспорт / логістика», «Домашній персонал», «Краса / фітнес / спорт», «Сервіс та побут», «Початок кар’єри / Студенти».

Які вакансії пропонують найчастіше: продавець-консультант, менеджер до інтернет-магазину, оператор call-центру, мерчендайзер, менеджер з роботи з клієнтами, водій (перевезення, таксі, доставка), вантажник, автослюсар/автомеханік, прибиральник, няня, домашня помічниця, доглядальниця, майстер манікюру/педикюру, тренер, перукар, бровіст, адміністратор до салону краси, швачка, майстер з ремонту побутової техніки, двірник, промоутер, SMM-фахівець.

Знайти роботу!

Початок кар’єри / Студенти

Можливості на карантині: добірки вакансій для тих, хто хоче швидко знайти роботу

Роботодавці активно шукають молодих фахівців, зокрема й на віддаленку. При цьому конкуренція серед тих, хто тільки починає кар’єру, – велика. За даними OLX Робота за 2020 рік, саме кандидати в категорії «Початок кар’єри / Студенти» відгукувалися на вакансії найчастіше: 21 людина на одне оголошення, тоді як у середньому в інших категоріях – 12.

Як виділитися на фоні конкурентів, особливо якщо у вас немає досвіду? Переконати роботодавця в своєму потенціалі: в компаніях це дуже цінують, оскільки розуміють, що молодий фахівець поки не може похвалитися великим списком досягнень. Для цього вивчіть особисті якості, описані у вакансії, і спробуйте підібрати приклади з роботи, навчання або інших життєвих ситуацій, де вони яскраво проявилися.

Також подумайте, як будь-який отриманий раніше досвід може стати у пригоді на новій роботі. Наприклад, якщо ви керували студентським тематичним клубом, то це говорить про ваші організаторські здібності. Більше про те, як звучати переконливіше на співбесіді, якщо у вас мало досвіду, – в матеріалі з підказками HR-а.

Які вакансії пропонують найчастіше: кур’єр, адміністратор, промоутер, продавець, оператор call-центру, менеджер з продажу/з роботи з клієнтами (зокрема в соціальних мережах), мерчендайзер, касир.

Знайти роботу!

Співбесіда онлайн

Можливості на карантині: добірки вакансій для тих, хто хоче швидко знайти роботу

Скористайтеся цим фільтром, якщо не проти працювати офлайн, але при цьому хочете хоча би на етапі пошуку роботи обмежити особисті контакти з людьми.

Онлайн-співбесіда здається більш простою, ніж очна, але це помилкове враження. Адже представник компанії оцінює не тільки досвід працівника й загальне враження, а й дивиться на те, як кандидат підготувався до інтерв’ю. Так, якщо він не може підключитися, налаштувати звук і відео, на фоні – безлад, відповіді погано чутно через шум – це відштовхує роботодавця. Тому обов’язково заздалегідь потренуйтеся з друзями або рідними користуватися програмою, яку використовує компанія для онлайн-інтерв’ю, і підготуйте приміщення, де збираєтеся його проходити.

Де проводять онлайн-співбесіди: «Роздрібна торгівля / продажу / закупівлі», «Транспорт / логістика», «Робота за кордоном», «Початок кар’єри / Студенти».

Які вакансії пропонують найчастіше: менеджер з продажу/з роботи з клієнтами, касир, продавець-консультант, менеджер інтернет-магазину, оператор call-центру, мерчендайзер, водії (зі своїм авто, кур’єри, робота в таксі, водії-далекобійники, водії-вантажники), кур’єр, вантажник, автомийник, автослюсар, робочі на будівництво (універсали, муляри, штукатурщики, малярі тощо), робочі на завод/фабрику, промоутер, адміністратор.

Знайти роботу!

*Дані – середина січня 2021 року.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.